Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja

(SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA V PDF OBLIKI ZA TISK)

1. UVOD

Splošni pogoji poslovanja veljajo za dejavnost in storitve spletne trgovine www.dekorlin.si in so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2).
Spletno trgovino www.dekorlin.si upravlja podjetje Alma Mix d.o.o., Ulica Simona Jenka 1, 1215 Medvode (v nadaljevanju "ponudnik"). Uporabnik je oseba, ki uporablja našo spletno trgovino www.dekorlin.si, torej kupec v spletni trgovini (v nadaljevanju "kupec"). Kupca oz. uporabnika zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku oddaje spletnega naročila. V spletni trgovini lahko nakupujete kot registriran uporabnik, lahko pa nakup opravite tudi brez registracije. Uporabnik je še pred oddajo naročila z obveznostjo plačila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja, katere mora potrditi in se strinjati z njimi. Splošni pogoji so sestavni in neločljivi del kupoprodajne pogodbe. Podatki o izdelkih, pogojih poslovanja in ostale informacije v spletni trgovini www.dekorlin.si so na voljo le v slovenskem jeziku. Vsebine so vsi podatki, informacije, gradiva in druge vsebine, objavljene v spletni trgovini www.dekorlin.si, kar med drugim vključuje tudi besedila, slike in fotografije. Spletna trgovina www.dekorlin.si je informacijski sistem, namenjen prodaji izdelkov uporabniku.
Podjetje Alma Mix d.o.o. je odgovoren za vse napake v spletni trgovini ter se prizadeva, da do njih ne prihaja. V primeru, da pride do napake oziroma spremembe v ceni izdelka med obdelavo naročila, bo podjetje Alma Mix d.o.o. ne glede na to upošteval označeno ceno pri kupčevem naročilu, kar določa tretji odstavek 26. člena ZVPot. Podjetje Alma Mix d.o.o. je odgovoren tudi v primeru napačnega oziroma zavajajočega opisa izdelkov po Zakonu o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2) pred nepoštenimi poslovnimi praksami.
Za dodatne informacije nas lahko pokličete na telefonsko številko 013611257, vsak delovni dan, od ponedeljka do petka, med 7.00 in 15.00 uro, ali pišete na elektronsko pošto info@alma-mix.si. Če na vprašanje ne bomo mogli odgovoriti takoj, vam bomo odgovor posredovali v najkrajšem možnem času.
Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine www.dekorlin.si, pravice kupcev ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Pogoje poslovanja je ponudnik objavil na spletni strani www.dekorlin.si in so veljavni od 01.12.2018.
Podjetje Alma Mix d.o.o., si pridržuje pravico do spremembe pogojev poslovanja v spletni trgovini www.dekorlin.si kadarkoli, brez predhodnega obvestila.

 

2. DOSTOPNOST INFORMACIJ

(Povzetek zakonodaje (ZVPot-UPB2))
Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu pred sklenitvijo pogodbe oziroma preden ga zavezuje ponudba vselej zagotovil naslednje informacije:
• Identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra, ID štev. za DDV, matična številka, transakcijski račun)
• Kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (elektronska pošta, telefon),
• Bistvene značilnosti blaga oziroma storitev
• Dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku v primeru nedostopnosti vam bomo to sporočili),
• Pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
• Vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
• Način plačila in dostave,
• Časovna veljavnost ponudbe,
• Rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen)
• Pojasnila glede odgovornosti prodajalca za stvarne napake,
• Pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

3. PODATKI O PODJETJU 

S spletno trgovino www.dekorlin.si upravlja:
Alma mix d.o.o., Ulica Simona Jenka 1, 1215 Medvode
ID št. za DDV: SI77906934
Matična številka: 5387515000
Poslovni račun odprt pri:
Nova Ljubljanska banka d.d. : SI56 0202-1001-6342-472
Sberbank banka d.d. : SI56 3000-0001-2656-402
SKB banka d.d.: SI56 0310-6100-0606-604
SKD: G47.910 Trgovina na drobno po pošti ali po internetu
Podjetje je registrirano pri okrožnem sodišču v Ljubljani.
Datum vpisa v sodni register 01.08.1990
Vložna številka: 061/10767600
Telefonska številka: +386 13611257
E-mail: info@alma-mix.si

 

4. CENE V SPLETNI TRGOVINI

Cene izdelkov so označene v evrih (EUR) in vključujejo 22% DDV. V spletni trgovini so navedene cene kot redne cene. Redne cene veljajo za vse uporabnike (prijavljene in neprijavljene) v spletni trgovini www.dekorlin.si in nimajo vnaprej določene veljavnosti ter se lahko kadarkoli spremenijo brez posebnega predhodnega obvestila (primer akcij in posebnih popustov). Cene ne vsebujejo stroškov dostave, slednja je navedena v košarici oziroma v rubriki “Pregled košarice”. Cene veljajo od trenutka, ko jih kupec potrdi pri naročilu v spletni trgovini www.dekorlin.si in veljajo do dne objave novega cenika. V primeru, da pride do napake oziroma spremembe v ceni izdelka med obdelavo naročila, bo podjetje Alma Mix d.o.o. ne glede na to upošteval označeno ceno pri kupčevem naročilu, kar določa tretji odstavek 26. člena ZVPot.

 

5. POMOČ PRI NAKUPU

 Ali se je za nakup potrebno registrirati?

Registracija za nakup ni nujno potrebna. Ko ste v košarico dodali vse želene izdelke, nadaljujete na naslednji korak, kjer vpišete podatke za začetek naročila. V primeru, da želite nakup opraviti brez registracije, izberite možnost 'Nakup brez registracije', kjer v polje vpišete le kontaktni e-naslov. Nadaljujte na naslednji korak. Če ste že registrirani v spletno prodajalno, izberite možnost 'Prijavi se' in vpišite uporabniško ime in geslo, ki ste ga dobili ob prijavi. Če v spletno prodajalno še niste registrirani, izberite možnost 'Registriraj se kot nov uporabnik' in v polja vpišite vse potrebne podatke za registracijo. 

 Zakaj naj se registriram in ustvarim uporabniški račun?

Z registracijo si olajšate nakupovanje. Svoje podatke vpišete samo enkrat, na voljo pa vam bodo ob vsakem nakupu. 

 Kako se registriram?

V zgornjem desnem kotu strani www.dekorlin.si kliknite na gumb "Registracija”. Z vpisom vseh zahtevanih podatkov si ustvarite svoj Dekorlin račun. 

 

6. NAROČILA 

Naročila lahko oddate preko interneta, in sicer vsak dan od 0.00 do 24.00 ure.
Naročila prejeta od ponedeljka do petka do 12. ure bodo v primeru zaloge odpremljena isti dan. Naročanje poteka v slovenskem jeziku. Čas za prenos in dostavo pošiljke je največ 7 delovne dni (dan oddaje + 7 delovne dni).
Naročila, ki jih prejmemo v soboto, nedeljo ali na državni praznik, bodo odposlana prvi naslednji delovni dan v primeru zaloge. 

 

7. POSTOPEK NAKUPA

1. Korak - Izbor in dodajanje izdelkov v nakupovalno košarico 

Izdelek, ki ga želite kupiti, dodajte v košarico s klikom na ustrezen gumb »Dodaj v košarico«. V košarico lahko dodate poljubno število izdelkov. V košarici si lahko v vsakem trenutku ogledate seznam izbranih izdelkov, spremenite količino ali odstranite izdelek iz košarice. Če želite v košarico dodati še druge izdelke, kliknite na gumb »Nadaljuj z nakupovanjem«.
Če ste z nakupovanjem zaključili, kliknite na gumb »Na blagajno«. Nato se vam bo ponovno prikazala košarica z izbranimi izdelki, količino in ceno. Za prehod na naslednji korak kliknite na gumb “Naprej”.

2. Korak – Prijava (registracija, nakup brez registracije ali vpis uporabnika)

Ko ste v košarico dodali vse želene izdelke, nadaljujete na naslednji korak, kjer vpišete podatke za začetek naročila. Če ste že registrirani v spletno prodajalno, izberite možnost »Prijavi se« in vpišite uporabniško ime in geslo, ki ste ga dobili ob prijavi. Če v spletno prodajalno še niste registrirani, izberite možnost »Registriraj se kot nov uporabnik« in v polja vpišite vse potrebne podatke za registracijo. V primeru, da želite nakup opraviti brez registracije, izberite možnost »Nakup brez registracije«, kjer v polje vpišete le vaš kontaktni e-naslov. Nadaljujte na naslednji korak s klikom na gumb “Naprej”. 

3. Korak – Naslov za dostavo

V tretjem koraku sledi vpis oziroma pregled kontaktnih podatkov za dostavo. Registrirani uporabniki spletne prodajalne v tem koraku preverite že vpisane kontaktne podatke. Če ste v prejšnjem koraku izbrali možnost nakupa brez registracije, v tem koraku vpišite vse zahtevane kontaktne podatke (ime, priimek, naslov za dostavo in izstavitev računa, telefonska številka, elektronska pošta). V primeru, da želite dostavo na drug naslov, kliknite možnost »Izdelke želim prejeti na drug naslov« in vpišite kontaktne podatke za dostavo na željen naslov. Obvezen je vnos telefonske številke za dostavo. Še preden kupec odda naročilo, je izrecno opozorjen in seznanjen, da je naročilo povezano z obveznostjo plačila in mora potrditi na gumb “Oddajam naročilo z obveznostjo plačila in se strinjam s splošnimi pogoji poslovanja” in nadaljujte na naslednji korak.

4. Korak – Plačilo

Sledi izbira načina plačila. Izbirate lahko med dvema načinoma plačila in sicer:
- plačilo po povzetju; ko bo administrator potrdil in obdelal vaše naročilo, bo blago odposlano na vaš naslov za dostavo. Pred dostavo vas bo poklical dostavljalec in sporočil predvideni čas dostave. Naročene izdelke boste plačali ob prevzemu, in sicer z gotovino. Pri plačilu po povzetju se prišteje še strošek provizije vplačnine Pošte Slovenije.
- plačilo po predračunu; ob potrditvi naročila vam bomo na elektronski naslov poslali predračun. Po plačanem predračunu in potrjenem naročilu, bo blago odposlano. Pred dostavo vas bo poklical dostavljalec in sporočil predvideni čas dostave.
Po izbiri načina plačila, ki vam najbolj ustreza, kliknite na gumb “Naprej”.

5. Korak – Pregled naročila

V petem koraku sledi pregled naročenega. Na ekranu se prikažejo naročeni izdelki in podatki o plačniku ter dostavi. V tem koraku lahko spremenite količine in vsebino košarice v prejšnjih korakih, do katerih pridete s klikom na gumb "Nazaj" do koraka “Košarica”. Kupec zaključi nakup s klikom na gumb “Oddaj naročilo”. Tako boste v vaš e-poštni nabiralnik prejeli e-sporočilo, v katerem kliknite na povezavo za potrditev naročila in s tem avtorizirate naročilo. Po avtorizaciji, boste prejeli ponovno v vaš e-poštni nabiralnik e-sporočilo, v katerem vas obvestimo, da je naročilo sprejeto in oddano v obdelavo. 

 6. Korak – Potrditev naročila

Po sprejemu vašega naročila boste v vaš e-poštni nabiralnik prejeli sporočilo, da je bilo vaše naročilo potrjeno. V istem sporočilu se najaha tudi povzetek kupčevega naročila na trajnem nosilcu podatkov, ki vsebuje vse podatke o naročilu, kot jih določa Zakon o varstvu potrošnikov.
V primeru, da ste za način plačila izbrali “Nakazilo”, ste dobili tudi vsa navodila in potrebne podatke za plačilo vaših izdelkov. Hkrati boste obveščeni, da bodo vaši izdelki odposlani takoj po prejemu plačila z dostavno službo DPD. V primeru, da ste za način plačila izbrali “Plačilo po povzetju”, bodo vaši izdelki odposlani s dostavno službo Pošta Slovenije. Pri plačilu po povzetju se vam bodo prišteli tudi stroški provizije vplačnine.

Kupoprodajna pogodba

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko kupec odda svoje naročilo ter prejme od ponudnika prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot tudi za kupca. Vsi kupci prejmejo v elektronskem sporočilu »Naročilo sprejeto« in »Naročilo potrjeno« tudi povzetek konkretnega naročila na trajnem nosilcu podatkov, ki vsebuje vse podatke o naročilu, kot jih določa Zakon o varstvu potrošnikov, pri čemer navedeni dokument dejansko predstavlja potrdilo o sklenjeni kupoprodajni pogodbi in se lahko shrani ali pa natisne.

Kupoprodajna pogodba o nakupu izdelkov oz. oddano naročilo s potrditvijo naročila je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika. Kupec (neprijavljen ali prijavljen uporabnik) lahko kopijo naročila pridobi na podlagi zahteve, v kateri navede podatek v zvezi z opravljenim naročilom in katero pošlje svojo zahtevo na naslov: Alma mix d.o.o,  Ulica Simona Jenka 1, 1215 Medvode ali po elektronski pošti info@alma-mix.si. Ponudnik pošlje kopijo pogodbe na elektronski naslov, ki je bil veljaven v času nakupa oziroma po pošti na naslov kupca, ki je bil podan v času nakupa. Pogodba se hrani za čas, potreben za hrambo tovrstnih listin skladno z zakonodajo oziroma računovodskimi standardi. Pogodbe se v spletni trgovini www.dekorlin.si sklepajo zgolj v slovenskem jeziku.

7. Korak – Zaključek naročila 

Ko je vaše naročilo pripravljeno za odpremo, boste v vaš e-poštni nabiralnik prejeli sporočilo, da je vaše naročilo zaključeno in odposlano z dostavno službo DPD ali Pošta Slovenije (glede na izbiro načina plačila). Izdelke boste prejeli v roku do 7 delovnih dni. Račun boste prejeli skupaj z izdelki v fizični obliki. 

 

8. PREKLIC NAROČILA

Po oddaji naročila kupec od ponudnika po elektronski pošti prejme obvestilo, da je naročilo sprejeto. V roku ene (1) ure od prejema tega obvestila ima kupec možnost preklicati naročilo. Kupec obvesti ponudnika o preklicu naročila po elektronski pošti info@alma-mix.si ali pokliče na telefonsko številko 013611257.

Ponudnik storitve nudi podporo kupcem vsak delavnik pon. – pet. med 7:00 in 15:00 uro na telefonski številki 013611257 in preko elektronske pošte: info@alma-mix.si.

 

9. NAČINI PLAČILA 

V spletni trgovini www.dekorlin.si omogočamo dva načina plačila, in sicer:

Plačilo po predračunu na poslovni račun ponudnika

Uporabnik se lahko odloči za plačilo na naš poslovni račun. Takoj po oddaji naročila bo uporabniku na elektronski naslov poslano obvestilo o povzetku sprejetega naročila skupaj s podatki potrebnimi za nakazilo na naš TRR. Račun prejme plačnik računa in ne prejemnik, če je to druga oseba.

Uporabnik se zavezuje poravnavati vse svoje obveznosti na transakcijski račun podjetja Alma Mix d.o.o. v roku 2 dni po prejemu predračuna. Plačilo se lahko izvede preko svojega e-bančnega računa (npr. Klik, Bank[@]Net itd.). V kolikor izvedete plačilo, je vedno dobrodošlo, da nam le-to tudi sporočite.


Plačilo po povzetju

Plačilo po povzetju je plačilo z gotovino ob prevzemu paketa.

Plačilo po povzetju je omogočeno le v primeru, če uporabnik želi, da se mu naročeni izdelek iz našega prodajnega asortimana dostavi na njegov domači naslov v Sloveniji.
V kolikor se odločite za plačilo po povzetju, vam bo pošiljko dostavila kurirska služba med 08. in 16. uro! V kolikor v tem času dostave niste dosegljivi na domačem naslovu oz. na naslovu, ki ste ga pustili za izstavitev računa, lahko ob oddaji naročila navedete drug naslov za dostavo, saj nam je pomembno, da je pošiljka dostavljena na naslov kjer ste dosegljvi oz. je dosegljiv nekdo, ki bi pošiljko lahko prevzel. V kolikor na naslovu za dostavo v času dostave nihče ne bo dosegljiv, kurir pusti obvestilo o pošiljki ter kje jo lahko prevzamete oz. se z njim dogovorite, kdaj naj le-to ponovno poizkusi izročiti. V primeru, da paketa kupec ne prejme v dveh (2) delovnih dneh, mora to kupec sporočiti preko elektronske pošte info@alma-mix.si ali na telefonsko številko 013611257.

 

10. VKLOPI RAZUM, ZAHTEVAJ RAČUN!

Podjetje Alma Mix d.o.o. nastopa kot podjetje, ki ponuja blago ali storitve preko interneta. Kupec znesek celotnega naročila plača podjetju Alma Mix d.o.o., skupaj z blagom ali storitvijo pa prejme tudi račun. Ponudnik posluje na območju Republike Slovenije, izdelke pa pošilja na območje Republike Slovenije. Paket naročenih izdelkov vsebuje tudi račun v fizični obliki.

 

 

11. DOSTAVA 

Dostava naročenih izdelkov
Spletna trgovina www.dekorlin.si nudi dostavo izdelkov z navadno pošto preko pogodbenih partnerjev Pošta Slovenije in DPD. Izdelki bodo dostavljeni najkasneje v roku sedmih (7) delovnih dni. Izjema so le izdelki, ki trenutno niso na zalogi. Če dostava ni mogoča v predvidenem roku, vas o tem obvestimo in vam sporočimo prvi možen datum dostave. Dostava se izvrši na naslov, ki ga je uporabnik navedel ob naročilu. V primeru, da ob času dostave nikogar ni na navedenem naslovu, poštni uslužbenec pusti obvestilo o prispeli pošiljki oz. o poskusu predaje naročenega blaga v vašem poštnem nabiralniku in ga lahko prevzamete v vaši lokalni poštni poslovalnici.

Poštnina/stroški dostave
Strošek poštnine je 4 EUR (z vključenim DDV-jem). Ob nakupu izdelkov nad 50 EUR (z vključenim DDV-jem) je poštnina brezplačna.
Če se odločite za plačilo po povzetju, vam bomo paket odposlali s Pošto Slovenije. Ob tem, Vam Pošta Slovenije zaračuna provizijo.
Če se odločite za plačilo po predračunu, vam bomo paket odposlali z DPD. Ob tem, Vam DPD ne zaračuna provizije.

Identifikacija strank ob prevzemu blaga
Dostavljalec in prodajalec oziroma od njega pooblaščena dostavna služba, si pridržuje pravico, da na primeren način preveri istovetnost prevzemnika blaga (vpogled v osebne ali druge dokumente), saj s tem zagotovimo, da bo naročeno blago izročeno pravemu naročniku.

 

12. ZAMUDE ALI NERAZPOLOŽLJIVOST BLAGA

Vedno si želimo biti najboljši in vas postaviti na prvo mesto, saj ste za nas najpomembnejši. A včasih se zaradi višje sile zgodi, da ne moremo izvršiti vašega naročila. V primeru, da naročeni izdelek ne bo na voljo v predvidenem dostavnem roku ali v obljubljenem času dostave, vas bomo o tem obvestili. V primeru nedostopnosti blaga si pridržujemo pravico, da naročila ne izvršimo oz. blaga ne dostavimo. V tem primeru vas bomo o tem takoj obvestili in vam nemudoma vrnili morebitni že prejeti denar.

 Izdelki, ki jih ni na zalogi

 V izrednih primerih je mogoče, da katerega izmed izdelkov ni več na zalogi, kar bo vidno v spletni trgovini pri samem izdelku. Če želite vedeti, kdaj bo izdelek ponovno na zalogi, nam pišite na elektronsko pošto info@alma-mix.si.

 

13. UVELJAVLJANJE ODŠKODNINE ZA POŠKODOVANO POŠILJKO 

Če ste prevzeli paket, na katerem so znaki zunanjih poškodb ali v njem manjkajo naročeni izdelki, nas o tem nemudoma obvestite. Pomembno je, da paket ohranite v stanju, v kakršnem ste ga prejeli, zato ne mečite stran delov embalaže, v kateri je prispel paket. Reklamacijski zapisnik (prejmete s strani kurirskega uslužbenca), fotografije prejetega poškodovanega paketa in fotokopijo računa nam posredujte po elektronski pošti info@alma-mix.si. Le tako bomo lahko kupcu kar najhitreje poslali nov izdelek in upoštevali reklamacijo.

 

14. ODSTOP OD POGODBE / VRAČILO BLAGA 

Pravica kupca do odstopa od pogodbe

V primeru, da želite iz kateregakoli razloga odstopiti od prodajne pogodbe oziroma nakupa, nas lahko v 14 dneh obvestite, da odstopate od pogodbe, ne da bi vam bilo za to treba navesti razlog za svojo odločitev (43. Člen ZVPOT). Obvestilo o odstopu, lahko predložite na obrazec in ga izpolnjenega pošljete na naslov Alma Mix d.o.o., Ulica Simona Jenka 1, 1215 Medvode ali z nedvoumno izjavo, ki jo lahko pošljete po elektronski pošti na info@alma-mix.si ali po telefonski številki 013611257. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga.

Rok za odstop od pogodbe
Rok za odstop od pogodbe pri dobavi blaga začne teči od dneva, ko kupec ali tretja oseba, ki ni prevoznik in jo imenuje kupec, pridobi dejansko posest nad blagom. Če je predmet pogodbe več kosov blaga ali če je dostava sestavljena iz več pošiljk ali kosov, pa rok za odstop od pogodbe začne teči, ko kupec ali tretja oseba, ki ni prevoznik in jo imenuje kupec, pridobi dejansko posest nad zadnjim kosom blaga ali nad zadnjo pošiljko.

Vračilo blaga

Če je kupec blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne ali izroči ponudniku ali osebi, ki jo ponudnik pooblasti za prevzem blaga, nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po tem, ko je ponudniku poslal obvestilo, da odstopa od pogodbe, razen če ponudnik kupcu ponudi, da sam prevzame vrnjeno blago. Šteje se, da kupec pravočasno vrne blago skupaj z obrazcem, če ga pošlje še pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo. Neposredne stroške vračila blaga nosi kupec.


Kupec lahko vrne blago ponudniku:

Naslov za vračilo izdelkov:

Alma Mix d.o.o. 

Ulica Simona Jenka 1 

1215 Medvode 

Prosimo, da nas pred vračilom blaga obvestite po elektronski pošti: info@alma-mix.si ali telefonoski številki 013611257. 

 

VRAČILO BLAGA

 

Vračilo kupnine

Če kupec odstopi od pogodbe, mu ponudnik brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v 14 dneh od dneva prejetja obvestila o odstopu od te pogodbe vrne vsa prejeta plačila. Ponudnik vrne prejeta plačila kupcu z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil kupec, razen če je kupec izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če kupec zaradi tega ne nosi nobenih stroškov. Ponudnik lahko zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler kupec ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj.

Vračilo izdelkov je možno uveljavljati pri vseh izdelkih. V primeru, da kupec izdelek vrne uporabljen, uničen, poškodovan, itd., ima podjetje Alma Mix d.o.o. pravico od kupca terjati škodo zaradi zmanjšane vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Kupec sme opraviti ogled in preizkus prejetega izdelka zgolj v obsegu, ki je nujno potreben za ugotovitev dejanskega stanja (narave, lastnosti, delovanja izdelka) in kot je to običajno v prodajalnah. Kupec s preizkušanjem izdelkov ne izgubi pravice do odstopa od pogodbe, temveč kupec do izročitve blaga ponudniku ali osebi, ki jo pooblasti ponudnik, sam nosi breme za nevarnost izgube, poškodbe ali uničenja izdelka, ki ga želi vrniti, razen če je do tega prišlo brez njegove krivde. Kupec ne more zahtevati povračila dodatnih stroškov, ki so nastali, če se je izrecno odločil za drugo vrsto pošiljke, kakor je cenovno najugodnejša standardna pošiljka, ki jo ponuja podjetje.

 

15. REKLAMACIJA IZDELKA 

Podjetje Alma Mix d.o.o. nosi odgovornost za stvarne napake na blagu (v skladu z ZVPOT). Kupec lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti ponudnika v roku dveh (2) mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Kupec mora ponudnika o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te in na lastne stroške obvestiti v zakonsko določenem roku. Kupec mora ponudniku omogočiti pregled izdelka. Pravico do uveljavitve stvarne napake natančneje opredeljuje Zakon o varstvu potrošnikov.

Podjetje Alma Mix d.o.o. ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve (2) leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šestih (6) mesecev od izročitve. Pravice kupca iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh (2) let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil ponudnika.

Kdaj ima izdelek stvarno napako?
• če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet;
• če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
• če izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
• če je ponudnik izročil izdelek, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Preverjanje primernosti izdelka
Primernost izdelka se preverja z drugim, brezhibnim izdelkom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Odgovornost za stvarne napake
Kupec, ki je pravočasno obvestil ponudnika o napaki, ima pravico (v skladu s 37. členom Zakona o varstvu potrošnikov), da od ponudnika zahteva, da:
• vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
• blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali
• vrne plačani znesek.

O rezultatu postopka in nadaljnjih korakih vas bomo pisno obvestili najkasneje v roku osmih (8) dni po prejemu reklamacije. Možni rešitvi reklamacije sta: vračilo kupnine in zamenjava izdelka z enakim novim izdelkom.
Glede napak na blagu, ki so posledica nepravilne uporabe ali vzdrževanja samega izdelka (npr. obarvanje izdelka, popravilo izdelka, predelava izdelka, ...), lahko podjetje Alma Mix d.o.o. v tem primeru, da potrošnik uveljavlja stvarno napako, izjavi, da je obstoj napake sporen oziroma se z njim ne strinja, saj je potrošnik sam kriv, saj s tem izdelkom ni nič narobe.
Blago vrnete nazaj skupaj z obrazcem. Strošek pošiljanja vrnjenega blaga krije pošiljatelj. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Izdelka, ki ni na zalogi, preko spletne trgovine ne morete naročiti.

Naslov za vračilo izdelkov:

Alma Mix d.o.o. 

Ulica Simona Jenka 1 

1215 Medvode 

Prosimo, da nas pred vračilom blaga obvestite po elektronski pošti: info@alma-mix.si ali telefonoski številki 013611257. 

REKLAMACIJA 

 

 

16. PRITOŽBE IN SPORI

Alma mix d.o.o. se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si Alma mix d.o.o. prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.


Alma mix d.o.o. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po najboljših močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.
Pisna pritožba se odda preko elektronske pošte info@alma-mix.si ali po klasični pošti na naslov: Alma Mix d.o.o., Ulica Simona Jenka 1, 1215 Medvode.


Ponudnik bo v petih (5) delovnih dneh po prejemu pritožbe uporabniku potrdil, da je prejel pritožbo, v istem sporočilu pa bo kupcu sporočil predviden rok obravnave pritožbe (glede na kompleksnost primera, v odvisnosti od potrebe po opravi poizvedb, pridobitve dokazov, dodatnih informacij, ipd.) in ga vseskozi obveščal o poteku postopka reševanja pritožbe.


Če Alma mix d.o.o. ne ugodi kupčevi pritožbi, ga obvesti o razlogih za zavrnitev pritožbe in poduči o možnostih nadaljnjega reševanje spora v skladu z 2. odstavkom te točke pogojev poslovanja.

Reševanje sporov

Za razlago in vsa pravna vprašanja v zvezi z uporabo materialov, ki so objavljeni na teh spletnih straneh, se uporablja izključno slovensko pravo. Za zahtevke in spore v zvezi z uporabo omenjenih materialov je pristojno sodišče v Ljubljani.


Izvensodno reševanje sporov
V skladu z 32. členom Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (ZIsRPS) Alma mix d.o.o. potrošnike obvešča, da trenutno ne priznava nobenega izvajalca IRPS, kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora.
V skladu s 4. odstavkom istega člena Alma mix d.o.o. objavlja povezavo na platformo za SRPS: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

 

17. SPLOŠNI POGOJI SPLETNEGA MESTA

Spletno mesto je za namen tega obvestila pojem, ki zajema vse spletne strani na naslovu www.dekorlin.si.

Vsebina spletnega mesta

Podjetje Alma Mix d.o.o. je odgovoren za vse informacije, ki jih navaja na svoji spletni strani in si prizadeva zagotoviti ustrezne slike za vse prodajne izdelke na spletni strani in si po svojih najboljših močeh prizadeva, da ni estetskih razlik med fotografijo in dejanskim izdelkom. Barvni odtenki na fotografiji lahko odstopajo od dejanskega stanja izdelkov (zlasti v posledici različne zmogljivosti oz. ločljivosti zaslona in fotografije, svetlobe v kateri je bila posneta fotografija, ipd.), kar pa ne vpliva na specifikacijo, opredelitev in standard izdelka.

Zaščita avtorskih pravic

To spletno mesto je izključna last podjetja Alma mix d.o.o., zato je prepovedana kakršnakoli zloraba podatkov, fotografij, besedil in drugih podatkov, ki so del tega spletnega mesta. Prepovedano je kakršnokoli kopiranje, distribucija ali druga uporaba vseh zgoraj navedenih podatkov brez predhodne vednosti in dovoljenja Alma mix d.o.o.

Sprememba pogojev

Alma mix d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe splošnih pogojev, brez predhodnega opozorila. Spremembe začnejo veljati takoj, ko so objavljene. Zaradi teh pravic si ob vsakem obisku našega spletnega mesta pozorno preberite splošne pogoje uporabe, pogoje poslovanja za e-trgovino in politiko varovanja osebnih podatkov v e-trgovini.

Zaključek

Z vstopom na spletno stran www.dekorlin.si soglašate, da ste seznanjeni in se strinjate z vsemi zgoraj navedenimi pogoji.

 

18. PRAVILNIK O ZASEBNOSTI

Izjava podjetja Alma mix d.o.o. o pravilniku o zasebnosti

Varovanje osebnih podatkov naših uporabnikov je pomembna skrb našega podjetja. Vsi vaši osebni podatki, ki nam jih boste posredovali ob prijavi v spletno prodajalno www.dekorlin.si, bodo varovani v skladu z veljavno zakonodajo.

Vse spletne aktivnosti podjetja Alma mix d.o.o so v skladu z Evropsko zakonodajo (EU Directive 95/46/EC, 2002/58/EC in Treaty Conventions ETS 108, ETS 181, ETS 185, ETS 189) in državnimi zakonodajami Centralne in Vzhodne Evrope. Politika zasebnosti obravnava ravnanje z informacijami podjetja Alma mix d.o.o., ki jih dobi o vas, kadar obiščete našo spletno stran.

Zbiranje in obdelovanje osebnih podatkov

Osebni podatek je informacija, ki vas identificira (npr. ime, priimek, elektronski naslov ali poštni naslov). Osebnih podatkov ne zbiramo, razen kadar vi to omogočite, tj. ob registraciji, nakupu, sodelovanju v spletnih raziskavah ob prijavi na e-novice. Podjetje Alma mix d.o.o. jamči, da bo osebne podatke varovala kot zaupne.

Katere osebne podatke zbiramo?

Podjetje Alma mix d.o.o. zbira sledeče osebne podatke za potrebe poslovanja: ime in priimek, naslov in kraj bivanja, naslov elektronske pošte, ter ostale podatke, ki jih uporabnik vnese v obrazce na spletnem mestu www.dekorlin.si. Podjetje Alma mix d.o.o. ne odgovarja za točnost podatkov, ki jih vnese uporabnik.

Za zagotavljanje varnosti in dokazljivosti se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Posameznemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Podjetje Alma mix d.o.o. lahko na uporabnikov računalnik shrani tudi druge piškotke, kot so identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku) in piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletne strani). Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca dve (2) leti, potem postanejo neaktivni.

Način in namen uporabe osebnih podatkov

Z uporabo spletnega mesta www.dekorlin.si se uporabnik strinja z veljavnimi pravili in splošnimi pogoji, objavljenimi na tem spletnem mestu. Na tem mestu lahko uporabnik spremlja morebitne spremembe splošnih pogojev in pravil ter posledično način in namen obdelave zbranih osebnih podatkov.

Podatkov o uporabnikih podjetje Alma mix d.o.o. v nobenem primeru ne bo predala nepooblaščenim osebam  ali jih kakor koli tržilo drugje.  Zaposleni v podjetju Alma mix d.o.o. so po dolžnosti zavezani k spoštovanju vaših osebnih podatkov in obvezani po sporazumu o zaupnosti.

Registracija uporabnika

V spletni trgovini www.dekorlin.si se lahko kupec prijavi kot registrirani uporabnik. Vsebine spletne trgovine so sicer dostopne tudi anonimnim neregistriranim uporabnikom. Registrirani uporabniki v postopku registracije posredujejo zahtevane podatke in sicer: ime, priimek, poštni naslov, elektronski naslov, telefonsko številko. Vsak registriran uporabnik dobi svoje uporabniško ime in geslo, ki je tajno. Uporabnik je dolžan zagotoviti, da bo s svojim uporabniškim imenom in z geslom upravljal izključno sam oz. od njega pooblaščena oseba. Vsak uporabnik samostojno odgovarja za vsebine, ki jih vpiše na strani www.dekorlin.si.

V primeru, da se uporabnik registrira, bo podjetje Alma mix d.o.o. vpisane podatke do preklica uporabjalo za obdelavo uporabnikovega naročila, pripravo še bolj relevantnih ponudb in za marketinške analize, ki bodo pomagale izboljšati prodajni proces. Podatki bodo lahko uporabljeni tudi za ponovno trženje. Uporabniku registracija olajša spremljanje preteklih nakupov in skrajša nakupni postopek. Podjetje Alma mix d.o.o. podatke hrani do preklica ali odjave skladno z zakonodajo. Uporabnik se lahko kadarkoli pisno odjavi z mailom, poslanim po elektronski pošti info@alma-mix.si. V primeru, da uporabnik želi izbrisati uporabniški račun, mora e-sporočilo vsebovati naslednje podatke: naslov sporočila naj bo Ukinitev uporabniškega računa; v vsebini naročila mora biti navedeno ime in priimek uporabnika, naslov in elektronski naslov, s katerim se je uporabnik registriral; sporočilo mora biti poslano z elektronskega naslova, s katerim je uporabnik prijavljen kot registrirani član.

Nakupovanje brez registracije

V primeru, da kupec naročilo izvede kot neregistrirani uporabnik, bo podjetje Alma mix d.o.o. vpisane podatke uporabilo za obdelavo oddanega naročila. Podjetje Alma mix d.o.o. kot davčni zavezanec mora v skladu s 86. členom ZDDV zagotoviti hrambo računov, ki se nanašajo na dobave blaga ali storitev na ozemlju Slovenije najmanj 10 let po poteku leta, na katero se računi nanašajo – s tem pa se hranijo tudi podatki, ki so na računu.

Posredovanje e-sporočil

Uporabnik lahko specifična vprašanja na podjetje Alma mix d.o.o. posreduje tudi preko e-naslovov, objavljenih na spletnem mestu, in s tem upravljalcu zaupa navedene podatke. Ti bodo uporabljeni izključno za rešitev uporabnikovega vprašanja. E-naslovi, navedeni na spletni strani so poslovni e-naslovi. S pošiljanjem e-sporočila na naslove, navedene na tem spletnem mestu, se uporabnik strinja s splošnimi pogoji uporabe spletnega mesta www.dekorlin.si.

Pravice uporabnika

Uporabnik lahko kadar koli zaprosi za seznanitev z osebnimi podatki, ki jih upravljavec obdeluje, za njihovo omejitev, izbris, popravek ali prenos podatkov. Kakršna koli vprašanja v povezavi z varovanjem osebnih podatkov na spletnem mestu www.dekorlin.si se lahko naslovi po elektronski pošti info@alma-mix.si.

Svoboda izbire

Osebne podatke, ki jih posredujete podjetju Alma mix d.o.o. nadzorujete vi. Če se odločite, da vaših osebnih podatkov ne boste posredovali podjetju Alma mix d.o.o., potem do nekaterih funkcionalnosti ali vsebin spletnega mesta ne boste imeli dostopa. V primeru spremembe vaših osebnih podatkov (poštna številka, e-naslov, poštni naslov, telefonska številka) vas prosimo, da nas o spremembah obvestite po elektronski pošti: info@alma-mix.si.

Zagotavljanje varnosti osebnih podatkov

Podjetje Alma mix d.o.o. si prizadeva za zagotovitev varnosti osebnih podatkov. Podatki, ki jih uporabnik posreduje preko obrazcev na strani www.dekorlin.si ali kako drugače (preko e-maila, telefona idr.) so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno zakonodajo. Osebne podatke bo podjetje Alma mix d.o.o. varovala ter preprečevala njihovo zlorabo. Osebni podatki bodo uporabljeni le za namene, za katere je uporabnik dal svoje soglasje. Dostop do osebnih podatkov imajo zgolj s strani podjetja Alma mix d.o.o. pooblaščene osebe (zaposleni, pogodbeni partnerji). Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Posredovanje podatkov pooblaščenim partnerjem

Podatki, ki jih uporabnik zaupa upravljavcu, so zaupni. Podjetje Alma Mix d.o.o. jih ne posreduje nepooblaščenim tretjim osebam. Osebne podatke pa lahko posreduje zaupanja vrednim partnerjem ali po zakonski dolžnosti, skladno z veljavno zakonodajo. Podatki so lahko posredovani:

- hčerinskim družbam zaradi obdelave naročil kupcev, vezanih na posamezno hčerinsko družbo;

- družbam za obdelavo podatkov in informacijske storitve, ki zagotavljajo nemoteno delovanje spletnega mesta in njegove izboljšave (gostovanje na strežniku, e-mail marketing, …);

- marketinškim agencijam za namen ponovnega trženja

- podjetjem, ki zagotavljajo nemoten proces nakupa (dostavne službe ipd.)

- vendar le v meri, ki je nujna za uspešno izvedbo naročila;

- pooblaščenim ustanovam, če tako zahteva zakon (sodišče ipd.).

 

Vsi partnerji, ki imajo dostop do osebnih podatkov, so zavezani skrbnemu ravnanju z njimi skladno z zakonodajo.

Avtomatično beleženje informacij (neosebni podatki)

Kadar koli dostopate na spletno stran podjetja Alma mix d.o.o. se splošni, neosebni podatki (uporabniki spletnega iskalnika, število obiskov, povprečen čas obiska na spletnem mestu, obiskane strani) avtomatično beležijo (ne kot del prijave). Te informacije uporabljamo za merjenje obiskanosti našega spletnega mesta in izboljševanje vsebin in uporabnosti. Vaši podatki niso predmet nadaljnje obravnave in niso posredovani tretji stranki.

Povezave do drugih spletnih strani

Izjava o varovanju osebnih podatkov se nanaša na spletno mesto podjetja Alma mix d.o.o. Spletne strani na tem spletnem mestu lahko vsebujejo povezave do drugih oskrbovalcev znotraj in izven podjetje Alma mix d.o.o., za katere ta izjava o varovanju osebnih podatkov ne velja. Ko zapuščate spletno mesto podjetja Alma mix d.o.o. si zato vnovič preberite izjave o varovanju osebnih podatkov vsake spletne strani, ki zbira osebne identifikacijske podatke.

Upravljavec osebnih podatkov je Alma mix d.o.o., Ulica Simona Jenka 1, 1215 Medvode. Morebitna vprašanja o zasebnosti in uporabi osebnih podatkov lahko naslovite po elektronski pošti  info@alma-mix.si.

 

19. PIŠKOTKI

Piškotki so neopazni dokumenti, ki so začasno shranjeni na vašem trdem disku in onemogočajo našim stranem prepoznavanje vašega računalnika, ko naslednjič obiščete spletno mesto podjetja Alma mix d.o.o. Podjetje Alma mix d.o.o. uporablja piškotke le za zbiranje informacij, ki zadevajo uporabo našega spletnega mesta.

Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov:

• za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske

• za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave  na delih spletnih mestih, kjer je potrebna prijava, vas ohranimo prijavljene za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi

• za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja, ...)

 

Onemogočenje piškotkov

Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku.

(SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA V PDF OBLIKI ZA TISK)

© Dekorlin 2023, Produkcija:  Sloway spletne rešitve